Επιστροφή σε Σύνδεσμοι

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο

Το “Σχολείο για την μάθηση της Ελευθερίας” είναι ένας Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος και χώρος ελεύθερης μάθησης στη Θεσσαλονίκη. Λειτουργεί με ανοιχτές αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες.

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα σχολείο όπως θα το θέλαμε όταν ήμασταν παιδιά. Ένα σχολείο που δεν είναι καταπιεστικό, που μας διδάσκει ουσιαστικά όλα αυτά που μας ενδιαφέρουν, που προωθεί την συντροφικότητα, την συνεργασία και την αλληλεγγύη, που χωράει τα όνειρά μας διότι ξεκινάει από αυτά.

bannerheadertrans

Σε αντίθεση με τους υπάρχοντες θεσμούς, δεν έχουμε έτοιμες λύσεις, γιατί στις έτοιμες λύσεις δεν χωράνε παρά ελάχιστοι. Αντίθετα, προχωράμε όλοι μαζί, ανακαλύπτοντας και εξερευνώντας τι θέλουμε τι μας ταιριάζει, τι θρέφει τα οράματά μας, τι εν τέλει μας κάνει ευτυχισμένους κι ελεύθερους.

Παίρνουμε στα χέρια μας την γνώση και επαναδιαπραγματευόμαστε τόσο το περιεχόμενο της, όσο και τον τρόπο που αυτή διαχέεται στην κοινωνία.

Θεσπίζουμε όλοι μαζί λοιπόν, ένα ζωντανό χώρο μάθησης, φαντασίας, πρωτοτυπίας, αξιοπρέπειας, πολιτικής αναζήτησης και πολιτιστικής έκφρασης, με όπλα μας την άμεση συμμετοχή και την άμεση δράση.

e-mail : libre12o@gmail.com

https://sxoleio12.wordpress.com/

Facebook

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://mikropolis.espivblogs.net/%cf%83%cf%8d%ce%bd%ce%b4%ce%b5%cf%83%ce%bc%ce%bf%ce%b9/%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%8d%ce%b8%ce%b5%cf%81%ce%bf%cf%82-%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%cf%89%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%bf%cf%82-%cf%83%cf%87%ce%bf%ce%bb%ce%b5%ce%af%ce%bf/